Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă angajată a BCR Ploiești, condamnată la cinci ani de închisoare

ebihoreanul.ro
justitie

O fostă angajată a BCR Ploieşti a fost condamnată la cinci ani de închisoare şi la plata unor daune materiale, ea fiind trimisă în judecată pentru delapidare şi distrugere calificată după ce la sediul băncii a avut loc un incendiu în urma căruia mai multe teancuri de bani nu au fost găsite arse nici total, nici parţial, informează agerpres.ro

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Judecătoriei Ploieşti s-au pronunţat pe fond în dosarul în care Carmen Nicoleta Dănilă, la data faptelor angajată a BCR Ploieşti în funcţia de supervizor, a fost trimisă în judecată la începutul anului 2012 pentru delapidare şi distrugere calificată.

DE NECREZUT: Noi detalii despre cutremurul puternic din Japonia. Legătură cu seismul din 2011


Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptelor şi a condamnat-o pe inculpată la cinci ani de detenţie. 

Totodată, magistraţii au admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă fostă SC BCR Procesare SRL - actuală SC CIT ONE SRL, obligând-o pe inculpată la plata sumei de 23.551,10 euro daune materiale, şi acţiunea SC Omniasig SA, faţă de care Carmen Nicoleta Dănilă trebuie să plătească 234.746,20 euro daune materiale.

Protest la Ministerul Sănătății: Sute de angajați își strigă nemulțumirile


Decizia instanţei a fost atacată cu apel. 

Carmen Nicoleta Dănilă, angajată a BCR Ploieşti în funcţia de supervizor, a fost acuzată de delapidare şi distrugere calificată, după ce la sfârşitul lunii noiembrie 2011, la sediul acestei băncii a avut loc un incendiu, în urma căruia mai multe teancuri de bani nu au fost găsite arse nici total, nici parţial. 

Conform datelor oferite la acel moment de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, femeia a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care era coordonator centru procesare la aceeaşi societate.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi au pătruns în incinta camerei tezaurului aparţinând BCR şi au sustras suma de 150.000 de euro, după care femeia a revenit, în aceeaşi zi, şi, pentru a ascunde comiterea faptei, a intrat fără autorizaţie în acea cameră şi a incendiat locul unde erau depozitate valutele. 

În urma inventarierii pagubei produse de incendiu, s-a constatat lipsa sumei de 548.353 de euro, lipsă cauzată de furt şi distrugere prin incendiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.