Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O furtună în așteptare, în Orientul Mijlociu? Israelul desfășoară întăriri în Cisiordania, după anunțul lui Trump

israel, arestari

Armata israeliană a anunţat joi că a hotărât să desfăşoare forţe suplimentare în teritoriul palestinian ocupat Cisiordania, în urma deciziei anunţate miercuri de preşedintele american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmit AFP şi dpa, scrie agerpres.ro

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a indicat că în Cisiordania vor fi trimise batalioane suplimentare şi alte forţe sunt pregătite să intervină, în contextul în care există temeri că anunţul lui Trump ar putea duce la violenţe. Responsabila israeliană nu a precizat efectivele totale avute în vedere în acest sens.

Omul 2 din PSD, prima reacție după scandalul dintre Chichirău și Șerban Nicolae: 'Nu face cinste parlamentarului USR'


"Pe baza concluziilor evaluării situaţiei de către Statul Major, s-a decis întărirea forţelor cu un număr de batalioane în regiunea Iudeea şi Samaria (...) şi sunt pregătite forţe suplimentare de rezervă, în cadrul măsurilor vizând asigurarea capacităţii Forţelor de autoapărare israeliene de a răspunde prompt la posibile evoluţii", a arătat armata israeliană, folosind termenul biblic pentru Cisiordania. 

Joi, după decizia lui Trump, mişcarea islamistă Hamas a făcut apel la o nouă revoltă populară a palestinienilor. "Nu putem face faţă politicii sioniste susţinute de SUA decât prin lansarea unei noi intifada" începând de vineri, a declarat liderul Hamas, Ismail Haniyeh, într-un discurs susţinut în Fâşia Gaza, calificând totodată anunţul preşedintelui american drept o "declaraţie de război".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.