Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grădină zoologică din Suedia a fost nevoită să ucidă trei cimpanzei care evadaseră din incinta lor: 'Tranchilizarea acestora nu a fost o alternativă'

cimpanzeu

O grădină zoologică suedeză a fost nevoită să ucidă trei dintre cimpanzeii săi după ce aceştia au evadat din incinta lor, situaţia fiind încă scăpată de sub control joi, potrivit parcului zoologic, informează AFP.

O a patra primată a fost rănită de una dintre împuşcături, potrivit companiei care administrează grădina zoologică Furuvik, aflată la mai puţin de 200 km nord de Stockholm, potrivit Agerpres.

"Un cimpanzeu este considerat un animal de mare risc, iar dacă acest tip de animal se află afară în parc, devine un pericol pentru viaţa oamenilor", a declarat pentru AFP Annika Troselius, o purtătoare de cuvânt a grupului Parks and Resorts, care deţine grădina zoologică.

Miercuri, la scurt timp după prânz (11:00 GMT), cinci dintre cei şapte cimpanzei ai grădinii zoologice au evadat din incinta lor dintr-un motiv încă necunoscut şi se aflau în libertate în parcul zoologic.

Potrivit grădinii zoologice, tranchilizarea acestora "nu a fost o alternativă".

"Pentru a trage o săgeată tranchilizantă, este necesar să fim foarte aproape de animal. La aceasta se adaugă necesitatea de a aştepta până la zece minute pentru ca somniferul să îşi facă efectul', a argumentat instituţia, în faţa criticilor privind modul în care a fost gestionat incidentul.

Joi la prânz cele patru primate rămase în viaţă se aflau în clădirea care găzduieşte maimuţele, însă nu se întorseseră încă în incinta lor, a precizat grădina zoologică Furuvik pe Facebook.

"Acest lucru înseamnă că nu putem lăsa oamenii să se deplaseze în interiorul parcului şi că suntem în continuare în stare de alertă maximă", a subliniat aceasta într-un comunicat.

Deşi grădina zoologică este închisă în acest sezon, personalul parcului era prezent la momentul incidentului.

Acest ultim incident se înscrie într-o serie neobişnuită de evadări de la grădini zoologice din Suedia: la sfârşitul lunii octombrie, o cobră regală de la faimoasa grădină zoologică Skansen din Stockholm a evadat din vivariul său şi a fost găsită abia după o săptămână.

O lună mai târziu, două bufniţe de la aceeaşi grădină zoologică au evadat din voliera lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.