Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instalaţie de lumini care reprezintă planeta Pământ va fi expusă în parcul central din Sfântu Gheorghe

planeta pamant

O instalaţie de lumini cu diametrul de 7 metri, reprezentând planeta Pământ, va fi expusă timp de zece zile în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, unde autorităţile locale vor amenaja pentru această perioadă mai multe spaţii de relaxare şi distracţie.

Lucrarea, intitulată Gaia, este o replică fidelă a Pământului şi a fost realizată de artistul britanic Luke Jerram pe baza fotografiilor detaliate ale NASA, potrivit agerpres.ro.

"Expoziţia va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Vizitatorii se vor putea bucura nu doar de şansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci şi de alte atracţii. Pe lângă expoziţia propriu-zisă, în zona lacului vor fi amenajate mai multe spaţii de relaxare şi de distracţie. Astfel, cei care vor veni să admire Gaia, vor putea să-şi facă poze în fiecare seară în cadrul unui photobooth special amenajat cu această ocazie, dar şi să facă mişcare alături de cei dragi pe o bicicletă tandem care va fi amplasată lângă instalaţia de lumină", se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Autorităţile locale au lansat o provocare locuitorilor municipiului: să pedaleze, cumulat, 560 de kilometri în cele zece zile.

"Bicicleta poate fi utilizată de maxim trei persoane simultan, care trebuie să pedaleze în sincron. În mod simbolic, provocarea pentru vizitatori este ca în cele 10 zile să pedaleze în total 560 de kilometri, adică vârsta pe care o are oficial oraşul Sfântu Gheorghe. Distanţa înseamnă un drum dus-întors până la Cluj-Napoca, de exemplu, iar în acest sens va fi amplasat un kilometraj care să măsoare distanţa parcursă prin pedalare", au menţionat reprezentanţii Primăriei.

Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ şi este parte a unei serii de expoziţii itinerante ce fac înconjurul lumii.

"Ne-am propus prin acest proiect să aducem planeta Pământ mai aproape ca niciodată de cei din Sfântu Gheorghe. Nu numai pentru a le oferi oamenilor o experienţă unică prin care aceştia să devină conştienţi de frumuseţea planetei, dar şi pentru a realiza că protejarea Pământului stă doar în puterile noastre. Deciziile noastre de zi cu zi determină cum va arată această planetă peste 5, 10 sau 100 de ani, noi cei de astăzi suntem responsabili să dăm mai departe planeta aceasta aşa cum artistul britanic Luke Jerram ne-a ilustrat-o prin instalaţia Gaia", a declarat primarul Antal Arrpad, citat în comunicat.

Evenimentul este organizat de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.