Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instanță din Polonia a impus retragerea autocolantelor împotriva comunității LGBT, distribuite de o publicație

judecator justitie

Tribunalul regional din Varşovia a dispus retragerea, cu titlu provizoriu, de către săptămânalul Gazeta Polska a autocolantelor anti-LGBT adăugate ediţiei sale din această săptămână, conform unei copii a deciziei obţinute joi de AFP, potrivit Agerpres.

Săptămânalul Gazeta Polska a adăugat la ediţia sa de miercuri autocolante reprezentând o mare cruce neagră peste curcubeul simbol al mişcării LGBT, cu inscripţia: "Aceasta este o zonă fără LGBT".

"Tribunalul a dispus retragerea autocolantelor cu titlu provizoriu", a declarat pentru AFP avocata Sylwia Gregorczyk-Abram, care îl reprezintă pe Bartosz Staszewski, militant LGBT care a depus cererea. Tribunalul a luat decizia miercuri.

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

"Instanţa a cerut de asemenea reclamantului să depună în 15 zile o plângere oficială pentru încălcarea drepturilor personale", a adăugat ea.

"Vom depune o astfel de plângere. Vom cere să ni se prezinte scuze, însă revendicările noastre vor depinde de comportamentul editorului Gazeta Polska şi dacă autocolantele vor fi retrase sau nu", a declarat pentru AFP avocatul Michal Wawrykiewicz, care îl reprezintă de asemenea pe reclamant.

O a doua cerere de retragere a autocolantelor a fost depusă de un grup de cinci personalităţi poloneze, printre care şi regizoarea de film Agnieszka Holland.

Drepturile comunităţii LGBT au devenit obiectul unei dezbateri intense în această ţară catolică odată cu apropierea alegerilor legislative prevăzute pentru toamnă.

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

Preşedintele partidului Lege şi Justiţie (PiS, aflat la putere), Jaroslaw Kaczynski, care a calificat comunitatea LGBT drept o "ameninţare" pentru ţară, a făcut din această chestiune una dintre priorităţile campaniei formaţiunii sale, reluând declaraţii repetate ale Bisericii Catolice.

Inscripţia de pe autocolante se referă la mişcarea angajată de entităţi locale poloneze, deseori legate de PiS, care se declară "zone libere de ideologia LGBT".

Sâmbătă, o paradă gay, prima organizată la Bialystok, în estul ţării, a fost atacată violent de suporteri de fotbal ultranaţionalişti.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki (PiS) a condamnat violenţele, dar nu şi campania anti-LGBT.

Ultimele sondaje de opinie sugerează că PiS ar putea fi reales la putere la scrutinul aşteptat în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.