Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare 'dă de pământ' cu Departamentul de stat al SUA: 'Vorbesc în slogane şi nu pe lucruri concrete...'

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Membru UNJR, judecătoarea Adina Ghiţă a avut o reacţie extrem de dură după ce Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului României "să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției“.

Citeşte şi: CSM reacţionează DUR după criticile venite din SUA: 'Autismul şi aroganţa instituţională trebuie înlocuite cu respectul şi cooperarea reală'

Judecătoarea a cerut public ca ambasada SUA “să indice care dintre amendamentele adoptate de Comisie până la acest moment afectează independenţa justiţiei sau lupta anticorupţie“.

"Firesc este să vorbim pe lucruri concrete, nu pe slogane. Comunicatul în cauză prezintă incorect situaţia, iar poziția Departamentului de Stat este total nepotrivită și neconformă cu realitatea.", şi-a concluzionat judecatoarea mesajul pe Facebook.

Magistratul susţine, însă, că dezbaterile din cadrul comisiei sunt reale şi transparente, iar prin prezenţa reprezentanţilor din Justiţie la comisie, judecătoarea susţine că "propunerea legislativă va aduce un progres real în modul de organizare al sistemului judiciar şi va consolida independența sistemului judiciar cu adevărat".

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Un afacerist CELEBRU, audiat de procurori după percheziţiile MASIVE din această dimineaţă (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.