Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O membră a CNCD explică pe înțelesul tuturor: 'Cuvântul negru înseamnă în limba română chiar negru, nu om de culoare!'

Twitter
PSG Istanbul BB

Maria Moța, membru în Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii îi sare în apărare arbitrului Sebastian Colțescu acuzat de discriminarea antrenorului Pierre Webo. Maria Moța susține că nu este vorba despre nicio discriminare, dat fiind că arbitrul Colțescu a folosit cuvântul negru ca și formulă de identificare. În plus, adaudă maria Moța în apărarea lui Colțescu, „în limba română negru înseamnă negru și nu om de culoare”.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

„Pentru ca sunt membru in Colegiul CNCD-Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, autoritatea de stat în domeniul discriminării, as vrea sa imi expun opinia mea cu privire la cazul arbitrului roman Sebastian Colțescu din meciul de Champions League, PSG - Instambul Bașakșehir, intrerupt aseara, opinie discutata si in sedinta Colegiului de astazi:

Apreciez ca a fost o exprimare de identificare, nu de rasism, a arbitrului de rezerva Sebastian Coltescu. Inclusiv tonul vocii a fost cel corect, spre deosebire de cel care urma sa primeasca cartonasul rosu in urma unui comportament inadecvat si neregulamentar, respectiv antrenorul secund Pierre Webo, fost international camerunez. Cuvantul ,,negru,, inseamna in limba romana chiar negru, nu ,,om de culoare".

Inducerea in opinia publica internationala a unei presupuse fapte de discriminare fara a tine cont de contextul real, adevarat, conduce la crearea unei situatii absurde, care ulterior vor duce in derizoriu faptele cu adevarat de discriminare.

Sunt foarte atenta la tot ceea ce inseamna discriminare si sanctionarea acestor fapte, dar in acest caz nu se sustine”, a scris Maria Moța pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.