Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O moldoveancă a provocat un scandal monstru în Italia: bătrânul pe care-l îngrijea i-a lăsat moștenire 1 milion de euro, iar acum familia cere banii înapoi

Fata misterioasă

O tânără din Republica Moldova este acuzată de procurorii italieni de înșelăciune, după ce ar fi moștenit ilegal averea de peste un milion de euro a unui bătrân de care a avut grijă până la moartea acestuia, în 2015, relatează știrileprotv.ro.

În cariera sa de medic stomatolog la Milano, Guido Carlo Cornia a strâns o avere considerabilă, rezultat al muncii grele și al prudenței în gestionarea economiilor, scrie Il Secolo XIX. S-a retras la pensie în anii 1980, în Liguaria, iar mulți și-l amintesc și acum datorită activității sale de filantrop și pasiunii pentru cultură.

Procurorii îi cercetează acum ultimii ani din viață și în special moștenirea de peste un milion de euro, contestată de urmașii săi. Anchetatorii pun accentul pe perioada de după anul 2010, când bărbatul născut în 1924 își pierde soția, pe Maria Grossi. Se scufundă într-o puternică depresie și își pierde rapid capacitatea de a se îngriji singur, înainte de muri în 2015, la vârsta de 91 de ani.

Beneficiara averii sale a fost numită Tatiana Crihan, de 27 de ani, din Republica Moldova, cea care l-a îngrijit pe bătrân în ultimii ani de viață. Tânăra este suspectată acum de eludarea incapacității lui Guido Carlo Cornia pentru a-și însuși ilicit moștenirea de un milion de euro.

Primul care a contestat testamentul bătrânului filantrop a fost un nepot de-al său, în 2016, care a pus la îndoială discernământul și capacitatea mentală a defunctului de a-și gestiona averea. Procurorii nu au găsit însă dovezi care să o incrimineze pe Tatiana și au clasat cazul, în ianuarie 2020. Nepotul filantropului a murit, la rândul său, săptămâna trecută, iar moștenitorii acestuia au reluat conflictul cu îngrijitoarea care a primit averea de milion de euro, cerând procurorilor redeschiderea cazului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.