Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă umanitară cu 800 de migranţi la bord cere Italiei permisiunea de a ancora într-un port

Agerpres
sea eye mediterana migranti

O navă umanitară a organizaţiei nonprofit germane Sea Eye a anunţat joi că a cerut Italiei permisiunea de a opri într-un port unde să poată debarca circa 800 de migranţi salvaţi de pe ambarcaţiuni aflate în dificultate în centrul Mediteranei, transmite Reuters.

Circa 400 dintre migranţii de pe Sea Eye 4 au fost salvaţi în cursul nopţii de pe o ambarcaţiune din lemn, în cea de-a şaptea operaţiune de salvare de la începutul actualei sale misiuni, la jumătatea lunii octombrie, potrivit Agerpres.

"Pe Sea Eye 4 este în vigoare în prezent starea de urgenţă şi orice întârziere din partea autorităţilor (de a acorda acces în port) pune în pericol sănătatea şi vieţile oamenilor salvaţi şi echipajului nostru", se arată într-un comunicat al organizaţiei, care adaugă că a solicitat centrului de coordonare a salvărilor maritime de la Roma desemnarea unui port pentru debarcare şi a cerut de asemenea ajutor urgent din partea MAE german.

Sea Eye a precizat că nava se îndreaptă spre insula Lampedusa din sudul Italiei, care reprezintă, notează Reuters, unul din principalele puncte de debarcare pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa venind din Africa.

Italia a cerut în mod repetat ajutorul altor state pentru a putea face faţă mai bine acestei situaţii. Potrivit ministerului italian de interne, până acum în acest an un număr de 53.836 de migranţi au sosit în Italia, faţă de 29.267 în aceeaşi perioadă a lui 2020.

Uniunea Europeană şi-a înăsprit legislaţia privind azilul şi a întărit securitatea frontierelor externe după valul de peste un milion de refugiaţi şi migranţi ajunşi în Europa via Mediterana acum şase ani, încheind totodată aranjamente cu Turcia şi Libia în scopul reţinerii migranţilor în alte locaţii de pe rutele globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.