Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă cădere de pietre pe Clisura Dunării / Urmează o detonare de stânci

observator.tv
cadere de stanci carosabil

O cantitate mare de pietre s-a desprins de pe munte şi a căzut pe şosea, pe Clusura Dunării, în judeţul Caraş- Severin, în zona localităţii Berzasca, acolo unde încă din luna ianuarie drumul a fost închis tot din cauza unor căderi de pietre de pe versant. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că urmează o nouă detonare a rocilor.

”În urma operaţiunilor efectuate ieri pentru derocarea versantului de pe DN 57, zona Berzasca, s-a desprins o cantitate mare de material pietros, inclusiv cea mai mare dintre rocile instabile. Astăzi continuă detonarea cu explozibil, apoi alpiniştii vor continua şi operaţiunile de ranguire pentru a vedea dacă s-a desprins majoritatea rocilor instabile. În cazul în care rocile de pe versant nu mai sunt un pericol, pe finele săptămânii se vor detona stâncile căzute pe carosabil. Ulterior, va începe eliminarea materialului căzut la baza versantului”, a anunţat DRDP Timişoara.
În luna ianuarie, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Berzasca, între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin a avut loc o cădere masivă de pietre. Imediat, circulaţia rutieră a fost închisă. DRDP Timişoara anunţa atunci că circulaţia rutieră va fi reluată în a doua jumătate a lunii februarie.
În 14 februarie Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţa că va avea loc o detonare a rocilor instabile de pe versantul stâncos de pe Clisura Dunării, în judeţul Caraş-Severin, urmând ca după aceea să fie curăţate pietrele de pe carosabil pentru redeschiderea tronsonului de drum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.