Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă gafă a lui Trump. I-a spus lui Duterte unde sunt localizate submarinele nucleare

submarin sua

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a spus omologului său filipinez, Rodrigo Duterte, că armata americană a desfăşurat două submarine nucleare în zona peninsulei coreene, relevă o transcriere a acestei conversaţii publicată de cotidianul New York Times (NYT), informează miercuri agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Conform transcrierii convorbirii din 29 aprilie, Trump a afirmat că un 'conflict major' cu Coreea de Nord este posibil, din cauza programelor nuclear şi de rachete balistice dezvoltate de această ţară, şi că toate opţiunile sunt pe masă, dar a subliniat totodată că doreşte să rezolve această criză în mod diplomatic.

Măsură CRITICĂ la Londra. Sediul parlamentului britanic se închide publicului

'Avem două submarine - cele mai bune din lume. Avem două submarine nucleare, dar nu dorim să le folosim deloc', a precizat Trump în discuţia cu Duterte.

Până în prezent era cunoscut faptul că SUA au trimis în zona peninsulei coreene portavionul cu propulsie nucleară USS Carl Vinson şi submarinul nuclear USS Michigan.

Transcrierea acestei convorbiri a fost obţinută dinspre partea filipineză. Documentul clasificat 'confidenţial' pare să provină de la direcţia America din cadrul MAE filipinez. Un responsabil de rang înalt din cadrul administraţiei Trump a confirmat publicaţiei The Times, sub acoperirea anonimatului, că transcrierea redă corect convorbirea dintre cei doi preşedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.