Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură a justiţiei: Un fost primar, condamnat pentru luare de mită

ciocanel judecator

Fostul primar al comunei Prăjeşti - Eugen Antica a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bacău, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, el primind şi un an de detenţie pentru efectuarea de operaţiuni financiar-comerciale incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, judecătorul a anulat suspendarea executării unei alte pedepse de 8 luni închisoare, rămasă definitivă în 2013, primită de ex-primarul din Prăjeşti, el fiind dovedit vinovat pentru dare de mită în vederea luării examenului de Bacalaureat la liceul din comuna Podu Turcului. Instanţa băcăuană a decis contopirea celor trei pedepse, rezultând efectuarea a trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 6 ani.

Sentinţa prevede şi confiscarea sumei de 43.747 de lei de la Eugen Antica, fiind menţinută măsura asiguratorie asupra unui teren arabil. Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel. Eugen Antica a fost trimis în judecată în vara anului trecut în urma unui denunţ, rechizitoriul procurorilor subliniind faptul că acesta ar fi favorizat acordarea contractului de achiziţie publică pentru construirea unui nou sediu al primăriei din Prăjeşti către o societate comercială din Bacău, pentru care a cerut, drept mită, 10 la sută din valoarea lucrărilor. "În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în doua tranşe, la datele de 12 decembrie 2007 şi 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societăţi pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct", conform procurorilor DNA. Fostul edil din Prăjeşti nu şi-a recunoscut faptele, declarând în faţa instanţei: "Nici cinci bani în viaţa mea nu am luat, iar în cei zece ani de când sunt la primărie nu am luat niciun comision", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.