Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă manifestaţie la Louisville în cazul uciderii unei femei afro-americane de către poliţie

Yahoo News
violente SUA

Sfidând interdicţia de circulaţie impusă după violenţele din urmă cu o zi, peste o mie de persoane au defilat joi seară pe străzile din Louisville, în Kentucky, pentru a denunţa impunitatea unor poliţişti care au omorât o femeie afro-americană, Breonna Taylor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cu o zi în urmă, 127 de persoane au fost arestate în confruntări cu poliţia, după anunţul de miercuri al procurorului din Kentucky că nu va inculpa pe nimeni după decesul femeii de 26 de ani, omorâtă în apartamentul său de poliţie în martie.

Joi seară, deşi manifestanţii care s-au adunat în centrul oraşului în ciuda interdicţiei de circulaţie prelungită până în weekend şi-au exprimat cu fermitate furia, adunarea a rămas în mare măsură paşnică. O biserică şi-a deschis porţile pentru manifestanţi, oferindu-le un adăpost în timp ce poliţia încercuia clădirea, conform jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Cel puţin 24 de persoane au fost arestate pentru adunare ilegală, pentru refuzul de a se dispersa şi pentru revoltă, conform poliţiei, chiar dacă oraşul de 600.000 de locuitori pare să fie evitat violenţele din ajun.

Circulaţia a fost oprită de forţele de ordine în majoritatea străzilor din centrul oraşului, care au fost eliberate de manifestanţi, şi magazinele au fost închise.

Breonna Taylor, infirmieră, a murit la 13 martie, când trei agenţi au pătruns în locuinţa sa, forţându-i uşa în plină noapte. Înarmat, partenerul său, crezând că este o intruziune criminală, a deschis focul.

Poliţiştii, care aveau mandat de arestare, au afirmat că au anunţat că sunt de la poliţie, lucru confirmat de un martor, dar negat de partenerul femeii.

Un singur membru al grupului de trei poliţişti a fost anchetat, pentru punerea în pericol a unei vieţi, din cauza faptului că gloanţele trase de el au ajuns într-un apartament vecin. Împotriva celor doi colegi ai săi, ale căror focuri de armă au dus la moartea tinerei, nu a fost reţinut niciun capăt de acuzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.