Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă specie de şopârlă, descoperită la Machu Picchu

Agerpres
Machu Picchu

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă specie de şopârlă în sanctuarul istoric de la Machu Picchu, în Peru, potrivit DPA.

Noua specie a fost denumită Proctoporus optimus, după numele personajului Optimus Prime din franciza cinematografică ''Transformers'', care a fost parţial filmată în Machu Picchu, a precizat Autoritatea pentru Conservare din Peru într-un comunicat dat vineri publicităţii.

O altă nouă specie de şopârlă a fost descoperită în rezervaţia Machiguenga, o arie protejată din regiunea Cusco din Peru, şi a fost botezată Proctoporus katerynae după numele biologului Kateryn Pino Bolańos. Ambele specii sunt considerate în pericol de dispariţie, potrivit Agerpres.

Încălzirea globală reprezintă un pericol pentru şopârlele de mărime medie.

Ruinele de la Machu Picchu sunt faimoase în lumea întreagă şi sunt principala atracţie turistică din Peru, înscrise pe lista patrimoniului UNESCO în 1983.

Situat la o altitudine de 2.400 de metri în Munţii Anzi, deasupra văii Urubamba, aşa numitul ''oraşul pierdut al incaşilor'' include peste 200 de structuri printre care temple, palate şi alte construcţii.

Construit în secolul al XV-lea, Machu Picchu era în mare parte necunoscut până când a fost descoperit, în 1911, de arheologul american Hiram Bingham.

Cusco: new species of lizard discovered near Machupicchu | Society

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.