Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă tehnolologie va permite monitorizarea de la distanţă a structurii podurilor

Portugalia pod suspendat

Xerox şi Guvernul statului american Victoria s-au asociat pentru a lansa Eloque, o companie menită să comercializeze noi tehnologii, concepute pentru a monitoriza de la distanţă starea structurală a podurilor, informează compania de tehnologie, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, soluţia Eloque reprezintă o tehnologie de tip Industrial Internet of Things (IIoT), care utilizează mici senzori din fibră optică ataşaţi la pod pentru a măsura şi estima cu precizie tensiunea structurală, răspunsul termic, la îndoire, la sarcini, la vibraţii şi gradul de coroziune, toate măsuri ale sănătăţii structurale. Toate aceste informaţii vor fi, ulterior, utilizate pentru a evalua datele colectate de senzori şi pentru a furniza informaţii în timp real proprietarilor şi operatorilor de poduri, semnalând dacă un pod este supra-utilizat sau sub-utilizat, dacă are probleme structurale sau daune care necesită reparaţii.

Tehnologia a fost dezvoltată la Centrul de Cercetare Palo Alto (PARC) al Xerox şi testată printr-un parteneriat între Xerox şi VicTrack, companie de stat a Guvernului din Victoria, care deţine toate liniile de cale ferată şi tramvai din stat. Soluţia PARC utilizează senzori şi analize avansate pentru a monitoriza sănătatea structurală a podurilor şi a optimiza durata de viaţă a acestora.

În cadrul acestui parteneriat, Guvernul din Victoria a alocat 50 de milioane de dolari pentru a introduce tehnologia Eloque pe podurile prioritare.

Un raport realizat de American Society of Civil Engineers, "2021 Report Card for America's Infrastructure" arată că, doar în SUA, 42% dintre toate podurile au cel puţin 50 de ani vechime şi aproape 231.000 de poduri au nevoie de lucrări de îmbunătăţire şi conservare.

De asemenea, se estimează că 70% dintre podurile Australiei au peste 50 de ani, în timp ce aproximativ 11.000 dintre cele 25.000 de poduri feroviare germane au peste 100 de ani şi 7% din podurile din Franţa sunt, deja, expuse riscului de prăbuşire.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Noua tehnologie PARC a fost instalată pe şapte poduri din statul american Victoria şi va fi implementată progresiv pe podurile prioritare, în special pe cele care sunt folosite în mod regulat pentru sarcini grele şi prezintă cel mai mare risc de deteriorare, conform directorului executiv al VicTrack, Campbell A. Rose AM, care a preluat rolul de CEO al Eloque pentru a sprijini compania în prima sa perioadă de existenţă.

Xerox este proprietarul majoritar al Eloque şi aceasta face parte din strategia sa de intrare pe piaţa IoT cu noi oferte industriale. Anul trecut, compania a anunţat că PARC lucrează cu Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) din Statele Unite, pentru dezvoltarea unei tehnologii care să permită monitorizarea pe scară largă a mărilor în cadrul programului Ocean of Things.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.