Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă tragedie în Mediterana - Cel puțin 40 de persoane au murit după scufundarea unei ambarcațiuni cu migranți în largul Libiei

Agerpres
migranti canalul manecii

Cel puțin 40 de persoane au murit după ce o ambarcațiune care transporta migranți s-a scufundat în largul coastelor Libiei, a informat Charlie Yaxley, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, citat de Euronews.

Acesta a mai adăugat că alți 60 de migranți au fost salvați și transportați înapoi în Libia. El a mai spus că o operațiune de salvare la care au participat pescari locali și Garda de Coastă a Libiei a început de marți. Persoanele salvate provin din Sudan, Egipt, Maroc și Tunisia.

„Această situație evidențiază încă o dată nevoia urgentă de creștere a capacităților de căutare și salvare în Marea Mediterană și de găsire a unor alternative în Libia pentru ca refugiații să nu mai pornească în aceste călătorii fatale”, a mai declarat Yaxley.

„Pe ruta Libia-Europa vedem o creștere alarmantă a ratei deceselor. Ne aflăm în situația în care pentru fiecare șase sau șapte persoane care ajung în Europa, una moare pe această rută. În comparație cu anii anteriori, numărul sosirilor în Europa a scăzut semnificativ, dar încă vedem multe pierderi de vieți omenești, deci nu mai este o criză a sosirilor, ci una a morților”, a adăugat acesta..

„Este clar de ceva timp că situația actuală nu poate continua. Am avut prea multe astfel de tragedii în ultimele săptămâni și luni și de fiecare dată vedem valuri de simpatie, dar aceste sentimente vor trebui acum să se transforme în acțiuni concrete”, a punctat reprezentantul ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.