Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă UMILINȚĂ pentru România: Ford are fabrică la Craiova, dar a deschis la Budapesta cel mai mare centru administrativ din Europa

freep.com
ford

Ford are fabrică la Craiova, dar a investit imens în Ungaria! Concernul american Ford a deschis un nou centru regional de prestări servicii la Budapesta. Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior a accentuat cu ocazia festivităţii de inaugurare că noul stabiliment din Ungaria reprezintă cel mai mare centru administrativ Ford din Europa.

Pe lângă diverse operaţiuni de planificare a producţiei şi stabilire a preţurilor ce vor deservi toate pieţele europene, aici se vor desfăşura activităţile de management al resurselor umane pentru filialele europene, africane şi din Orientul Mijlociu ale companiei, scrie hirado.hu.

Citește și: Teo Trandafir a vorbit despre salariul ei! Cât a câștigat aceasta

Péter Szijjártó a remarcat că paleta maghiară a industriei de automobile devine completă prin stabilirea în Ungaria a centrului de sprijin administrativ-financiar al producţiei de către una dintre mărcile de frunte ale pieţei mondiale. Centrul se alătură activităţilor de producţie şi cercetare-dezvoltare.

Ministrul a subliniat: numărul angajaţilor din Ungaria ai companiei Ford se va ridica la 700 până la finele anului viitor, fiind căutaţi cu precădere specialişti tineri cu studii superioare, care vorbesc mai multe limbi.

Citește și: S-a aflat! Din ce motiv lipsește mierea românească din marile lanțuri de magazine

Péter Szijjártó a remarcat: cooperarea concernului Ford şi al Ungariei a ajuns la o nouă piatră de hotar şi vor urma şi altele.

În formularea ministrului, faptul că industria de automobile dictează ritmul competiţiei economice mondiale este o veste bună pentru Ungaria, căci ramura formează coloana vertebrală a industriei maghiare. El a reiterat: compania Mercedes a început construcţia celei de-a doua fabrici în decursul verii, firma Audi a început să producă motoare electrice la Győr, BMW a anunţat că îşi va construi noua uzină în Ungaria şi a fost încheiat un acord cu producătorul francez Peugeot în privinţa fabricării la Szentgotthárd a motoarelor destinate unor noi modele.

Citește și: Investiție uriașă! Cât au cheltuit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pe vila din Otopeni

Ministrul ungar al afacerilor externe a relevat că centrele de prestări servicii formează una dintre cele mai dezvoltate ramuri economice din Ungaria. Astăzi funcţionează 110 astfel de centre în ţară şi dau de lucru la 46.000 de cetăţeni maghiari, care sunt în majoritate specialişti tineri, vorbesc mai multe limbi şi posedă mai multe diplome de studii superioare.

Centrele de servicii oferă locuri de muncă atrăgătoare pentru un număr din ce în ce mai mare de tineri cu calificare superioară, ceea ce înseamnă că tinerii nu mai trebuie să se gândească să plece în străinătate – a afirmat Péter Szijjártó.

Citește și: Florin Călinescu, atac dur la adresa lui Dragnea- Ce ar urmări acesta prin ”lovitura de stat” de pe 10 august

Viktor Molnár, directorul regional al concernului Ford a relatat: noua clădire de birouri este deja al treilea stabiliment din Ungaria al companiei, iar angajaţii sunt în proporţie de 99% cetăţeni maghiari. Numărul angajaţilor din Ungaria ai concernului a crescut de trei ori în ultimii cinci ani, depăşind cifra 500, dacă se includ şi colaboratorii noului centru. La finele anului, efectivul va fi de aproape 600, urmând să crească şi anul viitor - a precizat el.

Directorul regional a mai adăugat: compania Ford lucrează în Ungaria cu o reţea de furnizori în continuă creştere, ce numără actualmente circa 40 de firme. Livrând piese uzinelor europene ale companiei americane, aceşti furnizori au realizat anul trecut o cifră de afaceri de 580 de miliarde de forinţi (aproximativ 8,26 de miliarde de lei), adică 1,7% din PIB-ul Ungariei. Reţeaua de furnizori din Ungaria a companiei Ford asigură un loc de muncă la peste 69.000 de oameni.

Citește și: TVR aduce un iubit cântăreț! Ce emisiune va prezenta Fuego .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.