Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O operaţiune a Interpol împotriva falsificării de medicamente a dus la confiscarea a trei milioane de produse în valoare de 11 milioane de dolari

static.euronews.com
Interpol

O operaţiune a Interpol împotriva falsificării de medicamente a dus la confiscarea a trei milioane de produse în valoare de 11 milioane de dolari, informează miercuri agenţia EFE.

Operaţiunea Pangea XV s-a desfăşurat între 23 şi 30 iunie în 94 de ţări şi a presupus verificarea a peste 4.000 de linkuri de publicitate, fiind inspectate aproape 3.000 de colete şi 280 de centre poştale din aeroporturi, puncte de frontieră sau platforme de distribuţie.

În 48% dintre colete au fost descoperite medicamente ilicite sau falsificate, circa 40% dintre acestea fiind medicamente împotriva disfuncţiei erectile falsificate sau neautorizate, menţionează un comunicat al organizaţiei, potrivit Agerpres.ro.

O bună parte din captură au reprezentat-o de asemenea testele COVID, fiind confiscate peste 317.000 de astfel de teste neautorizate în Australia, Argentina, Malaezia şi Statele Unite. Doar în SUA, valoarea acestor confiscări a fost de aproape trei milioane de dolari.

Doar în Malaezia, au fost identificate peste 2.000 de pagini de internet care vindeau produse farmaceutice frauduloase.

Interpol estimează că volumul comerţul global cu produse farmaceutice ilicite se ridică la 4,4 miliarde de dolari şi atrage grupările de crimă organizată de pretutindeni.

Secretarul general al organizaţiei internaţional de poliţiei, Jurgen Stock, a subliniat că, deşi poate să pară o infracţiune de nivel mai scăzut, "consecinţele pentru victime sunt potenţial mortale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.