Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O partitură din tinerețea lui Mozart, vândută la licitație pentru 372.500 de euro

www.britannica.com
mozart

Un manuscris cu două menuete compuse de Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de 16 ani, în 1772, a fost vândut pentru 372.500 de euro la o licitație organizată de casa Sotheby's la Paris, potrivit francetvinfo.fr.

Manuscrisul a făcut parte din colecția scriitorului Stefan Zweig și era estimat la o sumă cuprinsă între 150.000 și 200.000 de euro, conform Mediafax.

"Este unica versiune a partiturii", a spus Simon Maguire, specialist în manuscrise muzicale de la casa Sotheby's din Londra.

Manuscrisul, care nu a fost niciodată publicat, conține câteva corecturi și modificări minore, dintre care una sau două i-ar putea aparține tatălui compozitorului, Leopold Mozart.

Compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) a început să lucreze la primele creații muzicale pe când era copil, cu ajutorul tatălui său.

Pe 27 și 28 noiembrie, casa de licitații rivală Christie's va scoate la vânzare la Paris un portret rar al lui Mozart, la vârsta de 13 ani, estimat la o sumă cuprinsă între 800.000 și 1,2 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.