Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O persoană a murit, o alta rănită şi mai multe clădiri avariate, în urma cutremurului din Mexic

Cutremur mexic

O persoană a murit, o alta a fost rănită şi mai multe clădiri au fost avariate în cutremurul de magnitudinea 7,5 pe scara Richter care a zguduit marţi centrul şi sudul Mexicului, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Guvernatorul Alejandro Murat a declarat, la Foro TV, că o persoană a murit şi o alta a fost rănită la Huatulco, în statul Oaxaca. Cei doi se aflau se aflau într-o maşină care a fost surprinsă de o alunecare de teren.

Conform autorităţilor de protecţie civilă din Oaxaca, mai multe clădiri din acest stat au fost avariate, inclusiv un spital din San Bartolo Coyotepec. În tot statul a fost întreruptă furnizarea de electricitate la scurt timp după seism, care a avut loc la ora locală 10.29 (15.29 GMT).

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Autorităţile mexicane au avertizat că nivelul mării a crescut, iar Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific au difuzat marţi o alertă pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras.

Seismul a avut epicentrul la 23 km sud de Crucecita, la o adâncime de 5 km în largul coastelor statului Oaxaca. Serviciul seismologic naţional a raportat 147 de replici în următoarea oră, cea mai puternică având magnitudinea de 4,6 grade.

Cutremurul s-a simţit la Ciudad de Mexico - la circa 750 km de Crucecita -, unde mulţi oameni au ieşit în fugă pe străzi şi în parcuri după ce a fost activată alerta.

În capitală, seismul a spart geamuri şi a crăpat faţade, dar nu a provocat morţi sau răniţi. Ca măsură preventivă, spitalul Obregon i-a evacuat pe pacienţii cu coronavirus. Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador le-a cerut concetăţenilor săi să-şi păstreze calmul.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

La 19 septembrie 2017, un cutremur de 7,1 grade a făcut 369 de victime în capitală şi în alte localităţi din sud şi est. El a coincis în mod nefericit cu împlinirea a 32 de ani de la devastatorul seism din 1985, soldat cu 10.000 de morţi în capitala mexicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.