Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O renumită ziaristă: Voi fi arestată curând

coruptie

Un renumită jurnalistă independentă din Azerbaidjan a anunţat luni că autorităţile de la Baku i-au interzis să părăsească ţara, exprimându-şi totodată temerea că ar putea fi arestată în curând.

Ea a precizat că sâmbătă a încercat să plece către Praga, unde era aşteptată la o conferinţă internaţională, dar nu i s-a permis îmbarcarea în avion. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Parchetului azer, care a declarat că ziarista Khadija Ismailova a fost împiedicată să iasă din ţară întrucât ea a fost citată ca martor într-un proces şi trebuie să se prezinte la tribunal pentru a depune mărturie.

Totuşi, ziarista susţine că interdicţia de a părăsi ţara nu are nicio bază legală şi împotriva ei a fost pornită o campanie menită 'să o reducă la tăcere'. 

Khadija Ismailova a primit mai multe premii pentru activitatea sa jurnalistică, ea denunţând în special corupţia din Azerbaidjan, o ţară foarte bogată în petrol şi gaze naturale. 

În anul 2012 au fost publicate imagini filmate pe ascuns în care Ismailova era protagonista unor scene sexuale. După acel episod, ziarista a declarat că a fost victima unui şantaj prin care s-a încercat să fie convinsă să înceteze investigaţiile jurnalistice.

De asemenea, conform unei telegrame diplomatice publicate de Wikileaks în anul 2009, preşedintele azer Ilham Aliev ar fi descris-o pe Khadija Ismailova drept 'un duşman al guvernului'. De altfel, regimul preşedintelui Aliev este acuzat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului că încalcă libertatea de exprimare şi trimite opozanţii în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.