Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O reuniune a miniştrilor de externe din NATO la care participă şi Teodor Meleşcanu se va desfăşura marţi şi miercuri la Bruxelles

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa, marţi şi miercuri, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO. Potrivit unui comunicat al MAE, transmis luni Agerpres, reuniunea va reprezenta un reper important în pregătirea Summit-ului aliat din iulie 2018 şi va include cinci întâlniri, dintre care patru în format aliat şi una în formatul Comisiei NATO-Georgia (NGC).

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor ministeriale vor fi legate de evoluţiile de securitate cu impact asupra Alianţei, precum şi de rolul NATO în proiectarea stabilităţii, inclusiv eforturile aliate de combatere a terorismului. În acest context, vor fi discutate stadiul şi perspectivele iniţiativelor şi proiectelor prin care NATO acordă asistenţă partenerilor din vecinătatea estică şi cea sudică, precum şi din Balcanii de Vest. De asemenea, va avea loc un schimb de opinii cu privire la politica 'uşilor deschise' şi modalităţile optime de sprijinire a statelor aspirante la statutul de membru NATO.

MAE mai arată că în condiţiile progreselor înregistrate în implementarea măsurilor practice de cooperare NATO-UE o altă temă de discuţii va fi legată de avansarea şi aprofundarea acestei relaţii, şi ca dezbaterile pe subiect vor participa şi Înaltul Reprezentant UE, Federica Mogherini, precum şi şefii diplomaţiilor din Finlanda şi Suedia.

În cadrul sesiunii distincte cu Georgia, va avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia politică şi de securitate din această ţară, precum şi cu privire la evoluţiile din zona Mării Negre şi vor fi evaluate progresele la zi în ceea ce priveşte cooperarea acestei ţări cu Alianţa, menţionează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.