Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră: O româncă a câștigat Wimbledonul copiilor

gsp.ro
 Alexia Ioana Tatu

Jucătoarea română de tenis Alexia Ioana Tatu a devenit duminică prima campioană Under-14 din istorie la Wimbledon, după o finală sută la sută românească disputată împotriva colegei sale Andreea Diana Soare.

Favorită numărul 1 la ediția inaugurală a turneului de sub 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău, și antrenată de Gabi Caloian, s-a întâlnit în finala 100% românească a acestei competiții cu Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu, informează Federația Română de Tenis.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Național U14 al României, locul 2 în clasamentul național al FRT la 14 ani și locul 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci echilibrat și spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în fața compatrioatei Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Național U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa.

În drumul ei spre titlu, Alexia Ioana Tatu a trecut, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, după ce, în grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

Andreea Diana Soare, în drumul ei spre finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

În turneul U14 al băieților, România a fost reprezentată de Matei Todoran (Club Sportiv Transilvania 2010), care s-a oprit în semifinale, fiind învins cu mare dificultate de Carel Aubriel Agounoue, din SUA, cu 6-3, 4-6, 9-11.

În grupe, Matei Todoran, favoritul numărul 2 la Londra, i-a învins pe Benjamin Chelia (Argentina), scor 6-2, 6-2, pe La Hunn Lam (Insulele Mariane), scor 6-1, 6-2 și pe Keaton Hance (SUA), cu 3-6, 6-3, 10-4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.