Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O scriitoare i-a lăsat lui Vladimir Putin o avere colosală! De ce a ales să facă acest gest

vladimir putin

O scriitoare i-a lăsat lui Vladimir Putin o avere colosală! De ce a ales să facă acest gest

Un cunoscut critic de artă, dar și scriitoare rusă, a murit la data de 11 februarie, la vârsta de 99 de ani. Femeia deținea o colecție unică de artă și l-a ales pe Vladimir Putin ca moștenitor.

Nina Moleva, un cunoscut critic de artă, istoric și scriitoare rusă, a murit pe 11 februarie, la vârsta de 99 de ani, potrivit Ministerului Culturii din Rusia.

Nina Moleva a fost soția artistului Eliya Belyutin, care a murit în 2012

Femeia deținea o colecție unică de artă, despre care susținea că este evaluată la o sumă uriașă, iar moștenitor al colecției l-a ales pe Vladimir Putin, scrie Moskovsky Komsomolets.

Cei doi au acumulat o colecție impresionantă de obiecte de artă, care include lucrări de Leonardo da Vinci, Michelangelo, Diego Velazquez, Titian, Berdardino dei Contino, Antonio Rossellino și alții.

Valoarea colecției este estimată la 2 miliarde de dolari, potrivit publicației ruse Moskovsky Komsomolets, scrie romaniatv.net.

Femeia a declarat în trecut că această colecție a fost începută de bunicul ei, Ivan Grinev, artist la Teatrul Imperial.

În timpul Uniunii Sovietice, obiectele de artă au fost ascunse în apartamentul său de 12 camere, care devenise locuință comună.

”Nu am altceva de spus”

În 1968, moștenitorii au redobândit o parte din apartamentul lui Grinev, iar Nina Moleva și soțul ei au descoperit colecția unică.

În anii ’90, Nina Moleva și soțul ei au decis să lase moștenire colecția impresionantă statului rus, însă au descoperit că, legal, nu puteau face acest lucru. Ulterior, testamentul a fost întocmit pentru un reprezentant al statului – Vladimir Putin.

„I-am lăsat-o președintelui. Nu am altceva de spus”, a declarat Moleva pentru Moscow Times în 2015, la telefon.

Colecția era găzduită într-un apartament din centrul Moscovei, păzit 24 din 24 de ore

Femeia susținea că o casă de licitații din Paris, Hotel Drouot, a evaluat colecția la cel puțin 400 de milioane de euro și o valoare reală de 2 miliarde, scrie Moscow Times.

Jurnaliștii și alți critici de artă au plus la îndoială, de-a lungul timpului, declarațiile lui Nina Moleva, iar Muzeul de Artă Pușkin a refuzat să accepte colecția când i s-a oferit drept donație.

Nina Moleva s-a născut pe 5 decembrie 1925, a absolvit Universitatea din Moscova în 1947 și a lucrat drept consultant de artă pentru numeroase instituții culturale și edituri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.