Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O serie de exerciţii în domeniul situaţiilor de urgenţă se vor desfășura la Târgu Mureş şi Sighişoara

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

O serie de exerciţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, cum ar fi o explozie, un incendiu, o acţiune teroristă sau salvarea călătorilor dintr-un tren blocat de alunecări de teren în tunel se vor desfăşura la Târgu Mureş şi Sighişoara în următoarele zile, în cadrul unui stagiu de pregătire de la Târgu Mureş, coordonat de către o echipă de experţi francezi, sub patronajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Obiectivul stagiului este creşterea calităţii coordonării intervenţiilor prin folosirea unui alt tip de sistem de comandă si control. În programul de pregătire sunt cuprinse a se executa exerciţii de intervenţie cu forţe şi mijloace, după cum urmează: în data de 6 martie, la secţia Endocrinologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în data de 9 martie, la Sighişoara, în data de 11 martie la Azomureş şi în 12 martie la Sala Polivalentă din municipiul Târgu Mureş. Exerciţiile se vor desfăşura cu forţe şi mijloace de intervenţie", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: SURSE - PNL intră în formație de luptă: lista miniștrilor vehiculați pentru CJ și reședințele de județ

În perioada 24 februarie - 13 martie, în municipiul Târgu Mureş se desfăşoară un "Stagiu de pregătire COS-DSM" coordonat de către o echipă de experţi francezi, sub patronajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar pe lângă latura practică vor fi create scenarii şi strategii de intervenţie la o serie de evenimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.