Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O slujbă de înmormântare în timpul căreia a fost afişat un drapel cu o svastică a stârnit reacţii de indignare în Italia

sicriu

O slujbă de înmormântare în timpul căreia a fost afişat un drapel cu o svastică, iar mai mulţi participanţi au făcut salutul nazist a stârnit reacţii de indignare în Italia, informează marţi dpa.

În fotografii publicate de portalul de ştiri Open se puteau vedea mai multe persoane privind spre un sicriu acoperit cu un drapel cu svastică nazistă, în exteriorul unei biserici în Santa Lucia, la nord de Roma.

Mass-media italiene au informat că persoanele s-au adunat pentru slujba de înmormântare a unui susţinător al grupării radicale de extremă dreapta Forza Nuova. Acesta ar fi murit în urma unor complicaţii suferite după o intervenţie chirurgicală. Persoane prezente la funeralii au fost văzute de asemenea întinzându-şi braţele pentru a face salutul folosit în Germania nazistă, potrivit Agerpres.ro.

Poliţia italiană a demarat o anchetă, a informat agenţia de presă ANSA.

Dioceza de Roma a condamnat scena, calificând-o drept "gravă, ofensatoare şi inacceptabilă". Ea a subliniat că parohia locală nu a fost informată că va fi afişată o asemenea atitudine extremistă.

Forza Nuova este un partid neo-nazist care a ţinut primele pagini ale ziarelor cu protestele sale violente împotriva restricţiilor anti-COVID.

Membri ai acestui partid au vandalizat sediile din Roma ale Confederaţiei Generale a Muncii din Italia (CGIL), în octombrie, în timpul unor proteste împotriva măsurilor anti-pandemie luate de guvernul italian.

Persoane suspecte având conexiuni cu partidul au fost arestate şi o moţiune a fost înaintată apoi în parlament pentru a scoate Forza Nuova în afara legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.