Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără cu arsuri grave a fost plimbată între spitale, pentru că nu s-a găsit un loc liber

clinicadearsi

O tânără de 25 de ani, din Tulcea, cu arsuri grave pe aproape jumătate din corp și ale căilor respiratorii, a fost plimbată între spitale pentru că nu s-a găsit nici un loc unde să fie tratată. În prezent, se caută soluții pentru internare într-un centru de mari arși din străinătate, scrie Mediafax.

Tânăra a suferit arsurile duminică noaptea, după ce pontonul pe care se afla, în comuna tulceană Sfântu Gheorghe, a luat foc. Adăpostul plutitor se afla pe Dunăre, iar fata a fost transportată cu barca la Murighiol.

În cursul zilei de luni s-au făcut încercări pentru a-i găsi un loc într-un spital din țară unde să fie tratată, iar după-amiază a fost urcată într-un elicopter pentru a fi transportată la Timișoara.

Elicopterul a fost însă întors din drum, ajungând la Constanța, iar tânără este internată, marți, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din oraș.

Citește și: Cinci persoane, printre care și un copil, au fost rănite într-un accident rutier

„Nu știu de ce s-a întors la Constanța. Știu că Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut toate eforturile ca să-i găsească un loc și face în continuare într-un centru de tratament al marilor arși. Până atunci este tratată la noi, este toaletată în sala de operație, este în terapie intensivă. La un moment dat va fi transferată, la noi în țară sau în străinătate. Dacă e vorba despre un transfer în străinătate vom face în regim de urgență toate actele pentru a fi transferată”, a declarat directorul medical al unității sanitare constănțene, dr. Bogdan Obada.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a tinerei este foarte gravă, fiind intubată.

„Prezintă arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, arsuri ale căilor aeriene superioare, arsuri faciale, elemente de mare gravitate”, a mai spus dr. Obadă.

În prezent se fac eforturi pentru a-i găsi un loc pentru a fi tratată în străinătate.

Surse medicale au declarat că marți dimineață i-a fost aprobat transferul către un spital din Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.