Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O trompetă concepută și folosită de muzicianul american Miles Davis, evaluată la 70.000-100.000 de dolari, va fi scoasă la licitație

licitatie

O trompetă concepută și folosită de muzicianul american Miles Davis, evaluată la 70.000 - 100.000 de dolari, va fi scoasă la vânzare pe 29 octombrie, la casa de licitații Christie’s din New York, arată Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trompetistului în playlist-ul zilei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

Comandată în trei exemplare de Miles Davis în 1980 și produsă de Martin Company, trompeta are un model auriu distinctiv, cu lună și stele, iar în interiorul ei este inscripționat numele "Miles".

Davis a comandat instrumentele la finalul a cinci ani de pauză în carieră. Trompeta scoasă la licitație luna viitoare are un finisaj din lac albastru închis. O alta cu finisaj roșu se află în posesia familiei lui Davis, iar o a treia, de culoare neagră, este înmormântată alături de muzician, în cimitirul Woodlawn din Bronx, New York.

Actualul proprietar al trompetei scoase la licitație a cumpărat-o de la George Benson, chitarist și fost colaborator al lui Davis, potrivit Rolling Stone.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI

Într-o înregistrare video care a însoțit anunțul despre licitație, instrumentistul de jazz Keyon Harrold - care a înregistrat pasajele muzicale pentru filmul "Miles Ahead" (2015), cu Don Cheadle în rolul principal - poate fi văzut cântând la acest instrument.

Crescut în oraşul St. Louis, din statul american Missouri, Miles Davis a fost un pionier al mai multor stiluri de jazz - inclusiv cool jazz, hard-bop, modal jazz, jazz-rock, jazz-funk şi jazz-electronic. Miles Davis, primul artist de jazz care a încorporat ritmuri de rock and roll în piesele sale, a devenit o sursă de inspiraţie majoră pentru numeroase generaţii de muzicieni.

Printre albumele sale cel mai bine vândute se numără experimentalul "Bitches Brew", un dublu disc bazat pe improvizaţie, dar şi meticulosul şi introspectivul "Birth of the Cool", o compilaţie de piese ce descriu evoluţia artistică a muzicianului american.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Discul său "Kind of Blue", lansat în 1959, este cel mai bine vândut album de jazz din istorie.

Cu o sănătate afectată de pneumonie, insuficienţă respiratorie şi de un accident vascular cerebral, starul american a murit în 1991, la vârsta de 65 de ani.

Piesele interpretate de Miles Davis se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.