Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O șuviță din părul lui George Washington a fost scoasă la licitație și costă o mică avere

allthatsinteresting.com
george washington

O șuviță din părul generalului și omului de stat George Washington, primul președinte al SUA, va fi scoasă la licitație pe 21 septembrie, fiind estimată la 50.000 - 60.000 de dolari, potrivit tmz.com, scrie Mediafax.

Citește și: DEMISIA care a aruncat în aer ALDE: grupul din Senat se desființează dacă mai pleacă un membru ales pe listele partidului .

Șuvița din părul lui George Washington va fi scoasă la vânzare de casa de licitații online RR Auction din Boston, statul american Massachusetts.

Surse au declarat pentru platforma de știri mondene tmz.com că șuvița de păr alb, cu o lungime de aproximativ patru centimetri, a fost tăiată de una dintre rudele lui George Washington, în jurul anului 1790.

A fost autentificată în 1889, printr-o "scrisoare de proveniență" scrisă de mână, și a avut, pe parcursul timpului, mai mulți proprietari, printre care s-a aflat și cel care a introdus caramelele în America, Charles Frederick Gunther.

În scrisoare este menționat că "această șuviță de păr a fost tăiată de pe capul lui George Washington în jurul anului 1790, de o rudă de-a sa. I-a fost prezentată căpitanului Samuel Butman din Essex, Massachusetts, de aceeași rudă; respectivul membru al familiei a călătorit alături de căpitanul Butman din Alexandria către Newburyport".

Văduva căpitanului Butman i-a înmânat șuvița de păr lui George M. Elliott, care i-a oferit-o, ulterior, lui Charles Frederick Gunther.

George Washington (1732 - 1799) nu a purtat peruci, asemenea celor mai mulți contemporani de-ai săi, culoarea naturală a părului său fiind maro-roșcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.