Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oameni fără suflet: posibilă otrăvire în masă a pisicilor, în Spania / Autoritățile au deschis o anchetă

Lenda
pisica

Poliţia spaniolă a anunţat joi că a deschis o anchetă pentru otrăvirea prezumată a aproape 50 de pisici, o infracţiune penală ce ar putea să le aducă autorilor săi mai mulţi ani de închisoare în virtutea unei noi legi pentru bunăstarea animalelor, informează AFP, relatează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut în satul La Carlota, situat în apropiere de Cordoba, în sudul ţării, unde localnicii au descoperit pe 31 decembrie cadavrele a cel puţin 10 pisici fără stăpân într-o groapă de gunoi.

Alertat de rezidenţi, partidul pentru protecţia animalelor Pacma a depus plângere la Garda Civilă pentru "otrăvirea în masă a unui grup de 47 de pisici", pe care unii dintre membrii săi le îngrijeau de mai mulţi ani.

"Unele dintre animale au fost găsite în interiorul unor containere din apropiere, în timp ce altele zăceau pe stradă", se afirmă în acea plângere.

Potrivit Pacma, doar un motan tânăr a fost găsit în viaţă, însă el se află "într-o stare foarte proastă". Celelalte pisici din grup ale căror cadavre nu au fost găsite au dispărut.

Un purtător de cuvânt al Pacma consideră că exemplarele dispărute au murit probabil în pădurile din împrejurimi după ce au fost otrăvite.

Agenţi ai serviciului de protecţie a naturii din cadrul Gărzii Civile au fost trimişi miercuri la faţa locului.

"Încearcă să afle dacă decesele au fost cauzate de o otrăvire sau dacă au avut alte cauze. Şi dacă există un delict, ei încearcă să îi identifice pe vinovaţi", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine spaniole.

În virtutea unei noi legi intrate în vigoare în luna septembrie 2023, orice persoană găsită vinovată de acte de cruzime care au dus la moartea unui animal riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. În trecut, această pedeapsă era de cel mult 18 luni de închisoare.

Legea pentru bunăstarea animalelor, care a consolidat încadrarea crescătorilor de animale de companie, a făcut să devină obligatorie sterilizarea pisicilor, cu excepţia celor din crescătorii de rasă, în condiţiile în care asociaţiile pentru apărarea animalelor consideră că este necesar un mai bun control al naşterilor pentru a evita abandonul sau uciderea unor generaţii întregi de pisoi.

În cadrul unei operaţiuni distincte, Poliţia spaniolă a anunţat joi că a destructurat o reţea suspectă că importa căţei din Ungaria şi Slovenia pentru a-i vinde în Spania folosind documente false. Opt persoane au fost arestate, potrivit Poliţiei, care a precizat că a recuperat aproximativ 100 de animale în timpul percheziţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.