Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință din Australia au evaluat eficacitatea vaccinului rusesc 'Sputnik V'

vaccin Sputnik V

Oamenii de știință australieni au evaluat eficacitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, într-un interviu acordat publicației The Sydney Morning Herald, scrie agenția Rambler.ru.

Astfel, profesorul Institutului de Cercetări Medicale ”Burnet”, Michael Toole, a definit ”Sputnik V” drept un vaccin excelent. El a arătat că eficacitatea preparatului depășește 92% în ceea ce privește prevenirea coronavirusului. Acest lucru îl plasează pe același rând cu vaccinurile occidentale, dezvoltate cu utilizarea tehnologiei ARNm, a subliniat el.

În același timp, rapiditatea cu care a fost creat vaccinul rusesc nu constituie un motiv de a pune la îndoială eficacitatea lui, deoarece dezvoltatorul serului avea deja baza vaccinului împotriva MERS și SARS. În plus, nici una din cele peste 60 de țări care folosesc serul rusesc nu a anunțat apariția vreunor probleme, a adăugat Toole.

Virusologul Gary Grohmann, care oferă consultanță Organizației Mondiale a Sănătății, a dat, la rândul său, o înaltă apreciere vaccinului rusesc. «”Sputnik V” este un vaccin foarte bun, iar acest lucru reiese atât din rezultatele testelor, cât și din datele reale», a spus el. Epidemiologul Catherine Bennett, de la Universitatea Deakin, a apreciat că medicamente precum ”Sputnik V” ar putea fi un panaceu, dar politicul îngreunează adoptarea deciziilor corecte.

”Sputnik V” este primul vaccin împotriva COVID-19 înregistrat la nivel mondial. În momentul de față, el a fost aprobat, deja, în peste 60 de țări ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.