Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de ştiinţă germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac să arătăm neîncrezători!'

M. C.
Pixabay
ingrijire fata riduri

Îmbătrânirea cu graţie înseamnă să acceptăm ridurile pe care viaţa le-a sculptat pe chipurile noastre şi să găsim frumuseţea în înţelepciunea afişată. Dar să fie chiar aşa? Cercetătorii germani au descoperit că persoanele cu riduri nu par demne de încredere şi sunt mai puţin simpatice, scrie Mail Online, relateză Rador Radio România.

La studiul realizat la Universitatea Humboldt din Berlin, au participat 353 de persoane cărora li s-a cerut să evalueze fotografiile unor persoane străine cu şi fără riduri faciale. Participanţii la studiu trebuiau să judece cât de atractivă, caldă, plăcută, demnă de încredere, morală şi echilibrată părea să fie fiecare persoană. De asemenea, li s-a solicitat să evalueze gradul în care fiecare chip pare să exprime fericirea, furia, tristeţea, frica, dezgustul şi surpriza.

Ce arată rezultatele

Analiza, publicată în revista "Acta Psychologica", a arătat că feţele ridate erau percepute ca fiind mai puţin atractive, plăcute şi de încredere, prezentând mai multe emoţii negative. Efectul a fost mai pronunţat la subiecţii de sex feminin, iar rezultatele au rămas aceleaşi în intervalul de vârstă a participanţilor de la 18 la 68 de ani.

Cercetătorii au concluzionat că aceste rezultate indică faptul că adulţii în vârstă pot fi adesea percepuţi ca fiind mai puţin atrăgători pur şi simplu din cauza ridurilor lor faciale şi evaluărilor asociate ale atractivităţii şi emoţionalităţii. Având în vedere că primele impresii sunt greu de corectat, acest lucru poate avea consecinţe de durată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.