Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii impuși de Daniel Constantin în funcții publice cad, rând pe rând, în mâna DNA

judecator (1)

Probleme tot mai mari pentru liderul Partidului Conservator. Daniel Constantin este contestat chiar de omul care l-a adus în politică, Dan Voiculescu, dar este lovit chiar și de faptele celor apropiați pe care el i-a pus în funcții publice. Mulți dintre ei au ajuns pe mâna DNA.

Citește și: Dan Voiculescu, ameninţări în prima zi din 2015. Cele 9 ţinte ale mogulului

1. Primul caz este al lui Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi secretar executiv al Partidului Conservator, omul 100% al lui Daniel Constantin - reţinut pentru luare de mită, într-o anchetă legată de dirijarea fondurilor europene.

Citește și: Scrisoare din pușcărie pentru un ministru: Nu ați respectat legea

Aurel Pană a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pe 8 noiembrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. El a cerut o şpagă de aproximativ 1.200.000 de euro de la un afacerist, care a denunţat totul la DNA.

Comision de 10%

Concret, Aurel Pană, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei pentru săraci în cadrul programului european PEAD 2013, a condiţionat atribuirea contractelor unei anumite societăţi comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea acestora. Potrivit anchetatorilor, valoarea contractelor de achiziţie publică era de aproximativ 16 milioane de euro, plătiţi din bani europeni.

Citește și: Ginerele lui Dan Voiculescu, acuzații la adresa lui Daniel Constantin! Numele lui Ponta e vehiculat

De asemenea, procurorii susţin că Voinea i-a spus denunţătorului că ministrul Agriculturii a vrut să trimită Corpul de Control la respectiva companie pentru că nu ar fi plătit "comisionul" promis. Astfel, el ar fi făcut presiuni pentru ca denunţătorul să plătească şpaga. "S-a pus problema de Corpul de Control, să-l trimită la dumneavoastră, dacă… Adică, eu spuneam dom’le, omu’ e în regulă, omu’ le rezolvă. Ce le rezolvă? Că e ţeapă. Spuneau toţi. Îşi bate joc de noi. Dom’le, deci…, deja era montat încoace că e ţeapă", mai spunea Voinea.

2. Viorel Pintea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, a fost prins in flagrant pe 24 noiembrie 2013 în flagrant, când primea 3.000 de euro de la un fermier pentru a nu dispune controale de verificare a modului în care au fost folosiţi banii europeni.

Citește și: Daniel Constantin, despre conflictul cu Dan Voiculescu: I-am comunicat că nu voi interveni în dosar

3. Al treilea ca, europarlamentarul Laurentiu Rebega bagat cu sila pe gatul conservatorilor a carui singura calitate in PC fiind aceea ca era omul lui Daniel Constantin. Europarlamentarul Constantin Laurentiu Rebega este acum urmarit penal de DNA in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii.

Citește și: BOMBĂ - Omul lui Dan Voiculescu, plângere penală împotriva lui Daniel Constantin

4. Al patrulea este secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Gaman, si el omul lui Daniel Constantin. Gaman a fost retinut, joi noaptea, de procurorii anticoruptie in dosarul de spalare de bani si luare de mita in care este urmarit penal si europarlamentarul PC Laurentiu Rebega.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.