Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Băsescu vor taxe reduse pentru serviciile de wellness

Basescu-preia-PMP-516x330[1]

Deputatul Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP, a depus miercuri la Camera Deputaților, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% pentru serviciile de fitness, recuperare și sport ca urmare a unor statistici alarmante atât în privinţa obezităţii, cât şi a numărului de săli de fitness pe cap de locuitor în România. Proiectul este o inițiativă a Organizației de Tineret a PMP și susținut de președinții executivi ai PMP, Valeriu Steriu și Eugen Tomac.

Decizia majoră luată de adjuncta lui Boc vizată de DNA

Reducerea poverilor fiscale pentru furnizorii de servicii sportive şi de fitness încurajează redirecționarea diferenței în alte acțiuni: reducerea costului abonamentelor la sală, investiții noi în infrastructură, îmbunătățirea calității serviciilor și nu numai. Astfel, dacă în prezent o cincime din preț este reprezentată de cota care revine statului, reducerea TVA-ului la 9% (o reducere de 55% a cotei practic) poate reprezenta un stimul pentru ca noi categorii de cetăţeni să ducă un stil de viată mai activ şi mai sănătos.

“Conform statisticilor oficiale, obezitatea a depășit pragul de 20% în rândul românilor, aflându-se într-o continuă creștere și manifestându-se la vârste din ce în ce mai fragede. Am decis să le oferim românilor cadrul necesar pentru a putea avea acces la serviciile sălilor de fitness și sport, cu costuri mult reduse. Sedentarismul nu este singurul motiv pentru care românii fac sport, ci lipsa banilor, a timpului și a varietății de centre sportive. Mă bucură să observ o dezvoltare a activităților sportive de masă – maratoane, ciclism, de aceea sperăm că prin acest proiect de lege vom oferi un impuls mult așteptat de populație pentru revenirea la un stil de viață sănătos“, a declarat deputatul PMP, Valeriu Steriu.

'Cu ce dracu’ l-a şantajat Codruţa Kovesi pe președintele CNATDCU, Viorel Barbu?!'

Proiectul își propune să dezvolte practirea sportului și a unui stil de viață sănătos și activ, la nivelul întregii țări nu numai în marile centre urbane, cum este situația în prezent.

“Dacă în București şi în marile centre urbane am putea spune că, probabil, există suficiente cluburi de sport, la nivel național situația s-ar putea să nu fie la fel de frumoasă, iar un tânăr care locuiește în oraşe mai mici sau în mediul rural trebuie să aibă aceste opțiuni; în condițiile unui posibil număr mai mic de clienți și a unei puteri de cumpărare mai reduse față de Capitală, inclusiv TVA-ul pentru acest servicii este un factor serios de luat în seamnă atât pentru antreprenori și investitori, cât și pentru beneficiarii serviciilor.”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus la Camera Deputaților de deputatul PMP, Valeriu Steriu, și inițiat de tinerii populari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.