Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Dacian Cioloș își 'dreg vocea' și se 'răcoresc' împotriva lui Klaus Iohannis

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Europarlamentarul Ramona Strugariu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis nu a separat justiţia e imixtiunile politice pe durata mandatului său şi ar fi putut face mult mai multe în această privinţă.

”Nu e treaba politicienilor să decidă despre actul de justiţie (...) treaba politicienilor este să faciliteze calitatea actului de justiţie şi să se asigure că există echilibru şi separare a puterilor în stat”, a declarat, duminică, la Prima Tv, europarlamentarul Ramona Strugariu.

”La fiecare dintre rapoartele MCV (...) unul dintre principalii factori semnalaţi a fost acest factor politic, de instabilitate politică şi de tentaţie permanentă de ingerinţă a politicului în justiţie şi în sistem”, a mai afirmat Strugariu, informează News.ro.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis a separat  această zonă a justiţiei de imixtiunile politice sau, dimpotrivă, Ramona Strugariu a afirmat: ”Răspunsul meu astăzi este că nu. Şi are un rol de mediator, pe care ar fi trebuit să şi-l asume, tocmai pentru a asigura acest echilibru al puterilor în stat”.

Potrivit europarlamentarului, ”există o foarte mare responsabilitate, ca preşedinte, să faci asta, indiferent de partidul care te-a crescut”.

”Cred că se poate mult mai bine de atât, de la nivel de preşedinţie, ca să ştii că statul funcţionează”, a mai afirmat Strugariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.