Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Florea, parlamentar PSD, acuză opoziția că minte cu nerușinare

www.stiripesurse.ro
Oana Florea

Oana Florea, parlamentar PSD, susține că scandalul de azi din Camera Deputaților a fost făcut de reprezentanții partidelor de opoziție doar pentru a le arăta votanților că ei lucrează.

Citește și: Parlamentarul PSD, Adrian Nicolae, despre scandalul din Parlament: 'Opoziția insită în divizarea și radicalizarea societății'

„Spectacolul dat azi de Opoziție in Camera Deputaților a fost doar pentru televizor. Românii trebuie să afle că cei din Opoziție știau foarte bine că nu pot să obțină ceea ce au cerut. Așa cum știau foarte bine că nu respectă nici legile, și nici Constituția României.

A fost doar o încercare de înlăturare prin forță a președintelui și a vicepresedintelui Camerei Deputaților, cu încălcarea legislației în vigoare. O mică scenetă pucistă, doar pentru a arăta electoratului că "Opoziția luptă". De fapt, Opoziția doar minte cu nerușinare!

Iată și argumentele juridice:

1. Regulamentul Camerei Deputaților prevede că:

• Art. 26

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

• Art. 27

Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se depune la Biroul permanent, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26, şi introduce în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor propunerea de revocare. În cadrul dezbaterii asupra propunerii de revocare vor lua cuvântul liderul de grup care a cerut revocarea şi, la cerere, câte un reprezentant al celorlalte grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

2. Constituția României precizează la art 64, alin 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor”

Texte clare pentru orice român, dar e limpede că LEGEA nu contează pentru cei din Opoziție”, susține Oana Florea pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.