Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Țoiu, deputat USR: 'Guvernul a exclus societatea civilă din celula de criză pentru Ucraina'

Facebook
Oana Țoiu

Guvernul a exclus societatea civilă și structurile asociative ale municipiilor și orașelor din celula de criză pentru Ucraina, transmite deputatul USR Oana Țoiu: „Poate le este frică miniștrilor să fie cineva în ședințe care să spună ce nu merge”.

„Guvernul a exclus societatea civilă și structurile asociative ale municipiilor și orașelor din celula de criză pentru Ucraina. Trebuie să repare asta imediat”, scrie pe Facebook Oana Țoiu.

Ea precizează că sâmbătă au publicat în Monitorul Oficial o listă a noii celule de criză, ”Comisia de lucru interinstituțională Ucraina”.

„Asta ar fi o veste bună, care să permită fluxul de informații pe toate subiectele (copiii, angajarea, trafic de persoane, intervenție de urgență de hrană și adăpost, medicală etc..), dar ce au ales să facă este să nu includă exact pe aceia care generează soluții oră de oră, care află din practică ce trebuie schimbat în lege ca să poată ajuta, care sunt de fapt infrastructura de intevenție a României. Ce a văzut o lume întreagă, societatea civilă și orașele, chiar și unele mici ca Milișăuți - care a găzduit peste 300 de refugiați deja, Guvernul refuză să vadă și să îi implice direct în celula de criză, prin structurile asociative. Și ONG-urile și primarii oricum oferă constant soluții și parte din soluțiile decise de Guvern vin indirect de la ele, de pe grupul de lucru în care s-au înscris organizațile civice care ajută vorbesc mai mult singure între ele, Dar cu cât drumul de la problemă la soluție este mai lung și mai 'telefonul fără fir' cu cineva care cunoaște pe cineva cu atât mai mult se pierde timp și competență prețioasă. Ei sunt cel mai aproape de refugiați zi de zi și au nevoie de câte un reprezentant direct la masa deciziilor. Poate le este frică miniștrilor să fie cineva în ședințe care să spună ce nu merge, dar tocmai și de asta este nevoie, ca această comisie nu doar să rezolve pe hârtie, ci până în ultima linie de implementare, și acolo sunt primarii și societatea civilă”, conchide Țoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.