Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, acuzații dure: Putin e vinovat pentru doborârea avionului din Ucraina

Russia's president Vladimir Putin arrives in Mexico for G20 Summit



'Ceea ce ştim este că avionul Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer. Ea a fost trasă de la sol dintr-o zonă controlată de separatişti şi unde ucrainenii nu utilizau arme antiaeriene în acel moment', a declarat presei Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe, în cea mai fermă declaraţie a sa de la catastrofa zborului MH17. 'De aceea, noi am conchis că Vladimir Putin şi ruşii sunt vinovaţi de această tragedie', a adăugat el.

Vicepreşedintele american Joe Biden a avut o discuţie telefonică vineri cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko despre ancheta care vizează distrugerea avionului malaezian, dar şi despre situaţia politică ucraineană, a declarat ulterior Casa Albă.

'Preşedintele Poroşenko l-a informat pe vicepreşedinte că Rusia continuă să furnizeze arme grele şi material separatiştilor şi că trupe ucrainene sunt din ce în ce mai des prinse sub focul poziţiilor ruseşti de cealaltă parte a frontierei', a comunicat administraţia americană.

Joe Biden a dat asigurări interlocutorului său că Washingtonul acţionează concertat cu UE şi G7 pentru a impune noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a 'acţiunilor sale profund destabilizatoare şi iresponsabile în Ucraina'.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.