Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, gest special în SUA

barack obama

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut sâmbătă cumpărături într-o librărie din Washington pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de micile magazine din vecinătate, în momentul în care în Statele Unite începe sezonul cumpărăturilor de Crăciun, notează AFP. 

Barack Obama a fost oaspetele librăriei Politics and Prose cu prilejul zilei "întreprinderilor mici" care urmăreşte, printre altele, să încurajeze consumatorii să meargă la cumpărături în magazinele din apropierea locuinţei. 

Acest gest al preşedintelui a avut loc a doua zi după tradiţionalul "Black Friday", o zi a reducerilor record în magazine organizată după sărbătoarea familială de Ziua Recunoştinţei care, de obicei începe cu câteva zile înainte. 

Împreună cu fiicele sale, Sasha şi Malia, în vârstă de 13 şi, respectiv, 16 ani, Barack Obama a cumpărat un coş plin cu cărţi, inclusiv pentru copii. 

Atunci când a întrebat în glumă facă are dreptul la reducere, angajatul librăriei i-a răspuns că are dreptul la o "reducere în calitate de vecin", deoarece Casa Albă se află nu departe de librărie. 

O persoană prezentă în librărie a dorit să să afle care este situaţia cu închisoarea controversată de la Guantanamo, iar liderul administraţiei de la Washington i-a răspuns: "Lucrăm la asta. Alte întrebări?". 

Barack Obama a promis că va închide această închisoare, criticată că în celule sale se află de peste un deceniu zeci de deţinuţi care nu au fost puşi sub acuzare şi nici judecaţi. Statele Unite au trimis mai mulţi dintre ei în diverse ţări ale lumii, iar în prezent la Guantanamo mai sunt 142 de prizonieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.