Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, la ultimul discurs despre starea natiunii: SUA au nevoie de un presedinte cu inima mare

abcnews.com
barack obama

Barack Obama a afirmat, marti seara, in ultimul sau discurs despre starea Uniunii pronuntat in fata Congresului de la Washington, ca gruparea Statul Islamic "nu reprezinta o amenintare existentiala" pentru Statele Unite, potrivit AFP.

"Luptatorii din spatele camionetelor si sufletele ratacite care comploteaza in apartamente sau garaje sunt un pericol pentru civili, dar nu au reprezentat o amenintare existentiala pentru natiunea noastra", a fost replica lui Obama fata de acuzele aduse de republicani care i-au reposat presedintelui american ca a slabit puterea SUA in exterior, potrivit CNN.

Despre islamofobie si discursul lui Trump

Obama si-a continuat atacul la adresa liderilor republicani, vizand in special recentele declaratii ale lui Donald Trump fata de musulmani si i-a indemnat pe americani sa nu-si atace minoritatile si sa ramana o natiune optimista.

"America are nevoie de un presedinte cu un ochi ager, o inima mare si de o natiune optimista... De fiecare data au existat lideri care le-au spus oamenilor sa se teama de viitor, care au pretins fraiele puterii cu promisiunea de a restabili gloria din trecut... aruncand temeri de fiecare data cand am primit un grup sau o idee care ar fi puus America in pericol, dar de fiecare data am depasit cu bine aceste temeri si amiesit mai puternici decat inainte", a seful de la Casa Alba.

Oportunitatile economice, de securitate si de dezvoltare durabila si pasnica sunt posibile, a spus el, in cazul in care tara ar reveni la "dezbateri rationale constructive."



Despre starea economiei, politica de sanatate si inchisoarea de la Guantanamo Bay

Obama a evitat in discursul sau problemele sensibile din economie sustinand insa ca a reusit in mandatul sau o injumtatire a somajului si a creat peste 14 milioane de locuri de munca, iar economia SUA continua sa fie cea mai solida din lume. 

Congresul, for dominat de republicani, a fost aratat din nou cu degetul de Obama care l-a acuzat ca i-a blocat mai multe politici economice, dar in special ca nu i-a acceptat reforma in Sanatate.

De asemenea, tot Congresul este vinovat, spune presedintele SUA, fiindca s-a intarziat cu inchiderea inchisorii de la Guantanamo Bay, vazuta de opinia publica internationala ca un adevarat lagar de concentrare.

Incalzirea globala, o certitudine

Asa cum presa americana anticipase, Barack Obama a tratat pe larg in discursul sau teme ecologiste (combustibili, masini nepoluante...) si a tras un semnal de alarma in privinta incalzirii globale acuzandu-i de iresponsabilitate pe acei factori de decizie care nu iau in serios problema poluarii in SUA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.