Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OBIECTIV strategic 2019 - fără Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului României/ SURSE

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Lupta politică e în toi la București. Această luptă se dă pe mai multe planuri și toată lumea știe că fiecare dintre combatanți nu a scos încă artileria grea. Se folosesc incă intermediari, instituții tampon și se trage pentru a corecta tirul în cazul unei confruntări pe scară mare.

Coaliția PSD-ALDE controlată autoritar de Liviu Dragnea trage puternic pentru a face un pachet de legi ale Justiției convenabil și de ajutor pentru momentele cheie. Până și ei s-au mirat de ușurința cu care până acum s-au derulat ostilitățile. Ei s-ar fi așteptat la o rezistență mult mai mare și aveau pregatite resursele și instumentele cu care să contraatace.

Ingrid Mocanu face DEZVĂLUIRI despre relația lui Klaus Iohannis și un fost ministru acuzat că a luat o mită uriașă: 'Incredibil unde ne-au adus slugărniciile'

Atacul ar fi venit... numai că între timp s-au schimbat obiectivele pe termen mediu și lung. Surse politice convergente susțin pentru STIRIPESURSE.RO că obiectivul strategic al Palatului Cotroceni susținut de Vest este un nou premier până la 1 ianuarie 2019. Nu se dorește în nici un fel abordarea președinției române a Uniunii Europene cu Viorica Dăncilă din poziția de prim-ministru al României. Mesaje în acest sens ar fi fost transmise atât de la Bruxelles și ar fi primit deja verde din partea principalelor cancelarii occidentale.

Decizia e luată și sub protecția anonimatului se și expun motivații: ”Nu se poate să ajungem să preluăm președinția cu un om care abia spune două vorba corecte în limba română! Acolo va trebui să ajungă un profesionist și un om care și-ar semna și propria moarte dacă Sultanul de Teleorman ar cere asta”, ne-a expus plastic unul din cei convinși deja că mutarea trebuie făcută și asta cât mai rapid.

Atenție, anunțul a fost făcut! Încep să dispară primele nume de domenii '.ro'. Ce pot face deținătorii

Deja a fost avansat și un nume pentru a o înlocui pe Viorica Dăncilă. Este vorba de comisarul Corina Crețu - AICI, al cărui mandat oricum aproape va fi expirat după președinția română și o trecere a ei în poziția de premier ar conferi României o mai bună poziționare în ceea ce va urma în anul electoral european 2019.

Este evident că mișcarea l-ar dezarma total pe Liviu Dragnea și ar însemna sfârșitul domniei sale în fruntea PSD. De partea cealaltă ar fi un galop de sănătate pentru Klaus Iohannis care nu ar mai avea nici măcar un obstacol teoretic pentru alegerile prezidențiale din toamna lui 2019.

Așadar... săbiile sunt scoase din teacă și nu ar mira pe nimeni dacă primele lovituri ar începe în curând. Vara va fi una foarte lungă, fierbinte și plină de surprize și e bine de știut că obiectivul strategic e însoțit de nimicitoare obiective de etapă.

Carmen Dan provoacă un CUTREMUR în MAI: controale la șefii din Poliție

PS: Cazul Kovesi și altele care se vor ivi curând ”vor fi rezolvate” mai ușor și original decât se estimează azi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.