Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiective mari pentru noul Rapid: Care va fi echipa managerială și ce buget va avea formația finanțată de Primăria Sectorului 1

www.agerpres.ro
Rapid București, Pancu, Niculae, Schumacher

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, a prezentat, miercuri, noua echipă a proiectului AS Academia Rapid București, structură în care președinte este Daniel Niculae, director tehnic e Daniel Pancu, manager va fi Ovidiu Burcă, iar antrenor Constantin Schumacher.

''Este o zi importantă pentru Rapid și pentru Primăria Sectorului 1. Dorim promovarea în fiecare an, până vom ajunge în Liga I. Am semnat deja documentele ca nouă echipă să joace sub titulatura de FC Rapid din prima etapă, iar de la Guvern am solicitat utilizarea bazei Pro Rapid. Vom finanța și alte sporturi și cluburi, iar acum avem o solicitare de la Dinamo pentru susținerea echipei de handbal pe care o vom discuta în consiliul local", a declarat Daniel Tudorache, într-o conferință de presă.

Fostul atacant Daniel Niculae, președintele clubului nou-format, a afirmat: "E vorba de un proiect de amploare, de lungă durată. Așteptăm suporterii rapidiști, dar și foștii jucători rapidiști să ni se alăture. Vom pune mult accentul pe Academia de copii și juniori, în afară de prima echipă, deoarece de acolo vin valorile în sport".

Directorul tehnic Daniel Pancu a declarat, la rândul său: "Am spus clar că voi susține doar pe cei care dețin marca, sigla și culorile. Avem nevoie de un proiect de lungă durată pentru reușită".

"Am lângă mine niște oameni care au demonstrat un set de valori și au fiecare o poveste de succes. În fotbalul românesc nu banii sunt principala problemă, ci promiscuitatea, minciuna, incompetența. Noi dorim nu numai fotbal, ci și un proiect educațional, pentru că vrem să educăm copiii, oamenii în general. Vă invităm, miercuri, la ora 18,00, la stadion, pentru un antrenament deschis publicului", a spus managerul Ovidiu Burcă.

Citește și: Lovitură pentru Ronaldo: Tribunalul sportiv spaniol a respins recursul starului de la Real Madrid pentru suspendarea de cinci etape

Antrenorul Constantin Schumacher a subliniat că toți cei prezenți sunt ''o garanție pentru proiectul Rapid''.

''Din punct de vedere tehnic, ne antrenăm de două săptămâni, iar peste o săptămână va începe campionatul", a adăugat Schumacher, conform Agerpres.

Noul proiect își propune pentru început un buget anual de 320.000 euro. Primele meciuri acasă se vor disputa pe Stadionul Giulești, iar când arena va intra în reconstrucție, se va căuta un alt stadion din Capitală.

AS Academia Rapid București, echipa înființată de Primăria Sectorului 1, care a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, a fost înscrisă de Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) în ediția 2017-2018 a Ligii a IV-a, la fel ca și formațiile CSA Steaua, aparținând Armatei, și CS FC Dinamo, aflată în proprietatea fostului acționar dinamovist Nicolae Badea.

Componența Ligii a IV-a, ediția 2017-2018, aprobată de Comitetul Executiv al AMFB este următoarea: AFC Asalt, AFC Carmen, AFC Comprest GIM, CS FC Dinamo, FC Metaloglobus II, CS Progresul 2005, AFC Progresul 1944 Spartac II, AS Academia Rapid, AFC Rapid, AS Romprim, FC Sportul Studențesc SA, CSA Steaua, AS Termo, Tricolor FC, AFC Venus 1914 și ACS Victoria.

Conform Ordonanței de Urgență 38/2017, autoritățile publice locale pot finanța activitățile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvență în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitație palmaresul și mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.