Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Observatorii ruși au interzis prin lege să ia parte la alegerile prezidențiale și parlamentare din Ucraina

Petro Poroşenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat o lege care interzice observatorilor ruşi să monitorizeze viitoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Ucraina, potrivit unei declaraţii publicate marţi pe site-ul preşedinţiei, relatează Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Legislaţia, adoptată de parlamentul ucrainean la 7 februarie, interzice cetăţenilor ruşi să fie observatori oficiali la alegerile din Ucraina ca reprezentanţi al unui stat străin sau ai unei organizaţii internaţionale.

Conform unei note explicative, legea a fost adoptată pentru a preveni "intervenţia Rusiei în alegerile din Ucraina" şi pentru a preveni "atacurile informaţionale" care vizează distorsionarea faptelor despre procesul electoral din Ucraina.

Luna trecută, ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat că a trimis o scrisoare Oficiului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, instituţie din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi cunoscută pentru rolul său în monitorizarea alegerilor, scrisoare în care responsabilul ucrainean a cerut să fie respinse cererile depuse de misiunea de monitorizare a Rusiei pentru alegerile din Ucraina.

Atât Ucraina cât şi Rusia sunt membre ale OSCE. Ministerul de Externe rus a declarat că priveşte refuzul Ucrainei de a acredita observatori ruşi ca pe o "încălcare gravă" a obligaţiilor internaţionale în sfera procedurilor electorale general acceptate.

Alegerile prezidenţiale din Ucraina vor avea loc pe 31 martie şi cele parlamentare au fost stabilite pentru 27 octombrie.

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova se deteriorează de la începutul anului 2014 ca urmare a anexării Crimeii de către Moscova şi a conflictului armat din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.