Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Armenia - Un tribunal ordonă arestarea fostului preşedinte Kocharyan

The Economist
armenia proteste

Un tribunal armean a ordonat marţi arestarea fostului preşedinte Robert Kocharyan, care fusese eliberat pe cauţiune din arest preventiv luna trecută, a anunţat agenţia de presă RIA, preluată de Reuters potrivit Agerpres.

Kocharyan, care a fost preşedinte între 1998 şi 2008, a fost acuzat că a acţionat ilegal prin introducerea stării de urgenţă în martie 2008 în urma unor alegeri contestate. Cel puţin zece persoane au fost ucise în ciocniri între poliţie şi protestatari.

El a fost deja arestat şi eliberat de două ori începând din iulie trecut după ce proteste paşnice au condus la demisia fostului său aliat şi succesor Serzh Sarksyan şi l-au propulsat pe liderul opoziţiei Nikol Pashinyan în funcţia de prim-ministru.

Avocatul lui Kocharyan a anunţat că apărarea va ataca decizia de a-l trimite din nou la închisoare pe fostul preşedinte în vârstă de 64 de ani.

Kocharyan a declarat pentru Reuters în mai că forţele puternice ale opoziţiei s-au unit pentru a contesta în curând noua conducere a ţării şi că el speră să fie printre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.