Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Israel: Soția premierului Netanyahu a fost INTEROGATĂ de poliție! Acuzații GRAVE

AP
Netanyahu

Poliţia israeliană a interogat-o miercuri pe Sara Netanyahu, soţia premierului Benjamin Netanyahu, suspectată de fraudă, informează presa din Israel, citată de AFP.

Sara Netanyahu a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de două ore, afirmă radioul public. Acuzaţia care i se aduce este de a fi deturnat fonduri publice în scopul unor cheltuieli personale, în reşedinţa privată şi cea oficială folosită de prim-ministru.

Citește și: Conflict UE-SUA: Juncker ameninţă SUA din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei

Acesta este suspectat de corupţie şi s-ar putea confrunta, la rândul său, cu mărturia unui fost şef de stat-major, potrivit aceloraşi surse. Avi Harow ar putea furniza probe împotriva lui Benjamin Netanyahu în schimbul imunităţii pentru propriile presupuse infracţiuni - corupţie, abuz de încredere, conflict de interese şi fraudă, scrie cotidianul Yedioth Ahronoth. Ziarul Haaretz adaugă că Harow a dat informaţii în două anchete împotriva premierului. Una dintre acestea vizează cadourile primite ilegal de la persoane foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi producătorul Arnon Milchan de la Hollywood. Cealaltă se bazează pe suspiciuni că Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu directorul publicaţiei Yedioth Ahronoth, pentru a beneficia de o imagine favorabilă, în schimbul defavorizării concurenţei, anunță Agerpres.

Nu este prima oară când soţii Netanyahu sunt anchetaţi, reaminteşte AFP. Nici de această dată poliţia nu a făcut niciun fel de declaraţii. Ministrul justiţiei, Ayelet Shaked, a apreciat că premierul nu are obligaţia legală de a demisiona dacă se depun mărturii împotriva sa. Ea a arătat că deocamdată nu există acuzaţii oficiale şi a explicat că "acest gen de decizie îi aparţine procurorului general şi procurorului de stat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.