Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în SUA: Emisarul privind Iranul a demisionat

sua iran

Emisarul SUA privind Iranul, Brian Hook, a demisionat, a anunţat joi seară secretarul de Stat american, Mike Pompeo, conform site-ului Axios.com şi agenţiei de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

Elliot Abrams, actualul emisar american pentru Venezuela, va prelua şi portofoliul privind Iranul.

"Emisarul special Brian Hook a fost timp de doi ani persoana desemnată de mine să se ocupe de Iran şi a obţinut rezultate istorice în contracararea regimului iranian", a declarat Mike Pompeo.

Brian Hook "a negociat cu succes cu iranienii eliberarea din închisoare a lui Michael White şi a lui Xiyue Wang. Emisarul special Hook a îndeplinit în mod distins funcţia de director pentru Planificare politică şi a iniţiat o serie de noi strategii care au avansat interesele de securitate naţionale ale SUA şi aliaţilor. Mi-a fost un consilier de încredere şi un bun prieten", a subliniat Mike Pompeo.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Brian Hook a afirmat în luna iunie că Administraţia Donald Trump ar fi dispusă să recurgă la forţă militară pentru a opri Iranul să dezvolte arme nucleare.

Preşedintele Donald Trump a decis în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Washingtonul a impus din nou sancţiuni, cerând Teheranului să limiteze activităţile nucleare şi balistice. Tensiunile dintre SUA şi Iran s-au amplificat după de armata americană l-a asasinat în ianuarie, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.