Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc la bursă după anunțul exploziei de la Năvodari: Acțiunile Rompetrol Rafinare, în cădere liberă

BVB

Acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, au înregistrat scăderi vineri, după anunțul exploziei de la Năvodari, iar volumul tranzacțiilor este de ordinul zecilor de mii de lei.

La ora 13:30 acțiunile înregistrau o scădere de aproape 5%, ulterior au scăzut și mai mult, cu peste 10%, iar la ora transmiterii acesti știri minusul este 1,96%, prețul unei acțiuni fiind de 0,0500 lei, anunță Mediafax.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni RRC de circa 70.000 de lei, o lichiditate destul de mare pentru companie. Preţul de la deschidere a fost de 0,505 lei pe unitate, în scădere cu 1% faţă de închiderea precedentă.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platformarafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate încondiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului”, a transmis biroul de presă al KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Compania are 2,25 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu aproape 14%.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.