Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT: Ce s-a DESCOPERIT în sicriul fostului președinte polonez Lech Kaczynsky

www.uawire.org
avion Smolensk

Procuratura poloneză a denunţat vineri faptul că în circa jumătate dintre sicriele exhumate până în prezent după tragedia aeriană de la Smolensk (Rusia), inclusiv în coşciugul preşedintelui de la acea vreme al Poloniei, Lech Kaczynsky, rămăşiţele pământeşti ale victimelor au fost amestecate, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

Postul public de radio polonez a informat că procurorul general adjunct Marek Pasionek a prezentat un raport provizoriu al exhumărilor rămăşiţelor pământeşti ale victimelor de la Smolensk, aerodromul rus unde s-a prăbuşit în 2010 avionul prezidenţial în care călătoreau, alături de Kaczynsky şi soţia sa, 95 de reprezentanţi ai elitei politice, militare şi religioase a ţării.

Citește și: Trump, DESFIINȚAT după ieșirea SUA din Acordul de la Paris: 'NU a înțeles nimic'

Toţi pasagerii aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, iar autorităţile poloneze au redeschis ancheta accidentului aviatic pe fondul suspiciunilor că ar fi putut fi vorba de un sabotaj sau de un atentat comis de ruşi, teză susţinută de membrii partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, prezidat de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui defunct.

Citește și: Conflict FĂRĂ PRECEDENT între Uniunea Europeană și China

Potrivit procuraturii poloneze, în sicriul lui Lech Kaczynski au fost descoperite rămăşiţele a alte două victime. În total, au fost realizate 27 de exhumări, iar testele ADN realizate asupra a 24 de rămăşiţe pământeşti au dezvăluit că două cadavre au fost amestecate, un coşciug conţinea doar jumătate dintre rămăşiţele unei victime, iar în nouă cazuri în sicrie erau amestecate rămăşiţe umane aparţinând mai multor victime, anunță Agerpres.

Exhumările au început anul trecut şi este de aşteptat să se încheie în 2018. Rămăşiţele pământeşti ale lui Lech Kaczynski şi ale soţiei sale Maria, ambii înhumaţi la castelul Wawel din Cracovia, au fost primele exhumate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.