Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT Criminalul de la Munchen a fost pârât de tatăl său la poliție: Detalii noi despre atacator

terorist munchen

Tatăl lui Ali David Sonboly, tânărul germano-iranian de 18 ani care a ucis vineri seară nouă persoane într-un centru comercial din Munchen şi apoi s-a sinucis, şi-a recunoscut fiul într-una dintre primele înregistrări video care au început să circule pe internet de la locul atacului şi a alertat poliţia, transmite duminică EFE.

După cum a informat într-o conferinţă de presă preşedintele oficiului pentru anchetarea delictelor din Bavaria, Robert Heimberger, tatăl s-a prezentat la un comisariat de poliţie pentru a-i informa pe agenţi despre suspiciunile sale.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Înregistrarea video în urma căreia bărbatul şi-a recunoscut fiul a fost difuzată pe larg în seara zilei de vineri pe reţelele sociale şi în mass media, iar în imagini se vede un tânăr ieşind dintr-un restaurant de tip fast food care începe să tragă în trecători. Părinţii tânărului sunt încă în stare de şoc şi nu au putut fi interogaţi de poliţie.

Poliţia a confirmat autenticitatea unei alte înregistrări video, tot una dintre cele mai difuzate, în care tânărul poate fi văzut pe acoperişul unei parcări, unde se ceartă violent cu un localnic care încerca să filmeze de la un balcon. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de la balcon a filmat sfârşitul atacului, iar după aceea nu s-au mai înregistrat victime.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

Sunetul este prost, însă, potrivit transcrierii realizate de Suddeutsche Zeitung, tânărul insistă că este german, dintr-un cartier din Hartz IV (unde locuiesc mulţi beneficiari de ajutoare sociale) şi urlă la bărbatul de la balcon: "Din cauza voastră am suferit 'mobbing' (hărţuire) timp de şapte ani; m-am văzut nevoit să-mi cumpăr o armă şi să vă omor pe toţi".

Pe de altă parte, un procuror german a informat că tânărul atacator, David Ali Sonboly, "juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu împuşcături asociat adesea cu indivizi care comit atacuri în masă".

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat că Sonboly a fost ucis cu un singur glonţ în cap provenit de la propriul pistol. Nu au fost găsite gloanţe aparţinând poliţiei în corpul tânărului, a insistat el.

Steinkraus-Koch a mai spus că tânărul a fost internat două luni într-o secţie psihiatrică cu regim închis, în 2015, şi a primit tratament pentru "fobii sociale" şi anxietate. După ieşirea din spital, Sonboly primea tratament ambulatoriu pentru fobiile sale sociale, deoarece devenea nervos atunci când intra în contact cu alte persoane.

Citește și: Tinder s-a schimbat: Ce s-a introdus nou în aplicație

În 2012, tânărul a fost victima unui episod de hărţuire la şcoală, însă poliţia nu a vrut să facă o legătură directă între acest incident şi atac şi a precizat că printre victimele sale nu se numără colegi de clasă, scrie agerpres.ro.

Citește și: A apărut aplicația care-i cuplează pe vânătorii de Pokemon Go

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.