Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT O candidată la o primărie în Germania a fost înjunghiată din cauza refugiaților / VIDEO

Henriette Reker, candidată independentă la alegerile pentru postul de primar al oraşului Koln (vestul Germaniei), a fost înjunghiată sâmbătă dimineaţă într-o piaţă din metropola germană, unde făcea campanie, fiind un act cu motivaţii 'rasiste' legate de politica de primire a refugiaţilor, a anunţat poliţia regională, relatează AFP.

Dna Reker, grav rănită cu cuţitul de către un bărbat de 44 de ani, 'era responsabilă cu primirea refugiaţilor la primăria din Koln', a explicat Wolfgang Albers, comandant al poliţiei din landul Renania de Nord-Westfalia. 'În acest context, se pune accentul pe un act politic', a adăugat el.

Citește și: El e senatorul UNPR care a refuzat să-l antreneze pe Rafael Nadal

Candidată independentă, dar susţinută de conservatorii cancelarului german, Henriette Reker a suferit 'răni grave', a precizat Albers, adăugând că starea femeii este 'stabilă'.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), în apropierea unui punct de informare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) lângă o piaţă organizată săptămânal în districtul Braunsfeld din Koln.

Citește și: Moldova FIERBE, un procuror DNA e pe fir: Ce se întâmplă acum la Chișinău în procesul mileniului

Alte patru persoane au fost rănite în acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker în campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie. Atacatorul a fost arestat la locul incidentului. Poliţia şi procuratura au lansat o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acestei agresiuni.

Germania aşteaptă în acest an aproximativ 800.000 de cereri de azil, un record istoric, dar politica de deschidere pentru refugiaţi a cancelarului german a provocat critici dure din toate taberele politice, scrie agerpres.ro

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Preoți pozați goi pentru un calendar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.